/* */ Derrapades neuronals: google.cat

Pàgines

dimecres, 6 de febrer del 2013

google.cat

Tot i que encara hi ha molta gent que no el coneix ni el fa servir, ja fa molts anys que google.cat funciona i és en línia.

Per a nosaltres, tenir grans marques com Google fent servir el .cat era clau. Google havia registrat el seu domini .cat el primer dia del sunrise del .cat (registre del domini obert a tothom) però passaven els mesos i no l'activaven. Vaig enviar correus a en Vint Cerf, llavors recentment nomenat Google evangelist i a qui coneixia de ser el  president del board d'ICANN. I d'allí vaig estar en còpia veient circular correus a través de la Marissa Mayer i tota la cadena de comandament de Google; però sense resultat aparent ni cap ordre clara.

Però va arribar novembre de 2007 i la reunió d'ICANN-30 a Los Angeles (en un hotel de l'aeroport). Era l'ocasió per a, un cop acabada la reunió d'ICANN, anar a visitar Google, Apple i a qui fes falta per convèncer-los de fer servir el .cat i a Apple, el català a la seva web.

Des de l'hotel de El Camino Real de Sunnyvale on érem vaig poder enviar un correu, a cegues, als qui aparentment eren els responsables dels dominis de Google. Al correu electrònic que en aquells temps apareixia en Whois. Van respondre i vam fixar la reunió al Googleplex per l'endemà, 6 de novembre.

A can Google amb la web del puntCAT. Foto: Joan Francesc Gras

Rebuts per un enginyer i després del tour de rigor i dinar a la famosa "cantina", vam parlar del projecte google.cat. Hi estava treballant amb altra gent però encara no sabia quan podria estar en línia ni si hi estaria mai, Era el seu projecte personal accessori, els projectes que Google deixava fer als seus empleats i dels que va sortir, entre d'altres, gmail. La conversa va ser molt agradable i es va interessar molt pel que representava el .cat i el que fèiem.

Ens vam acomiadar i tot seguit a l'aeroport per a volar cap a casa. Cansats i amb ganes de tornar quan abans millor, vam refusar una oferta de 100USD de la línia aèria que havia fet overbooking i ens proposava per a cedir la nostra plaça a l'avió i prendre el de l'endemà.

Arribats a Munic a la tarda del dia següent, els telèfons es disparen amb trucades perdudes i SMS anunciant-nos que google.cat ja estava actiu i funcionant.